Press "Enter" to skip to content

තරුණ පෙනුම රැකගන්න අවශ්‍ය කොලැජන් ස්වාභාවිකම ලබාගන්නේ මෙහෙමයි

  • කොළ පැහැති පලා වර්ග සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාර වේලක ප්‍රධාන තැනක් ගන්නවා.නිවිති, කැලේ, ස්විස් චාර්ඩ් සහ අනෙකුත් ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණයෙන් ඉහළයි. එමඟින් සමේ කොලජන් ප්‍රමාණය වැඩි කරනවා.
  • බෝංචි කියන්නේ කොලජන් සංස්ලේෂණයට අවශ්‍ය ඇමයිනෝ අම්ල බොහෝ විට අඩංගු ඉහළ ප්‍රෝටීන් සහිත ආහාරයක්. ඒ වගේම මේවා තඹ වලින් පොහොසත්.
  • කජු වල සින්ක් සහ තඹ අඩංගු වන අතර එමඟින් සිරුරේ කොලැජන් වර්ධන හැකියාව වැඩි කරනවා.
  • සැමන් වැනි මුහුදු මාළු වලින් සමුද්‍ර කොලැජන් වඩාත් පහසුවෙන් ලබාගන්න පුළුවන්.
  • කොලජන් නිපදවීමේදී විටමින් C ගොඩක් උදව් වෙනවා. ඒ නිසා විටමින් C ලබා ගැනීම ඉතා වැදගත්. මේ සඳහා දොඩම්, මිදි, ලෙමන්, දෙහි වැනි පැඟිරි පලතුරු, අනෙක් විටමින් C අඩංගු පේර, අඹ, බේරී වර්ග ආහාරයට ගන්න.
  • සුදුළූණු මගින් ඔබේ කොලජන් නිෂ්පාදනය ද ඉහළ නංවන අතර එහි සල්ෆර් ඉහළ මට්ටමක පවතිනවා. එය කොලජන් බිඳවැටීම වැළැක්වීමට සංස්ලේෂණය කිරීමට සහ වළක්වා ගැනීමට උපකාරී වන ඛනිජයක්.
  • බිත්තර සුදු මදයේ කොලජන් නිෂ්පාදනයට අවශ්‍ය ඇමයිනෝ අම්ලවලින් එකක් වන ප්‍රෝලින් ට්‍රස්ට් ප්‍රභවය විශාල ප්‍රමාණයක් අඩංගු වෙනවා.
  • කජු මද වල සින්ක් සහ තඹ අඩංගු වන අතර මේ දෙකම ශරීරයට කොලජන් සෑදීමේ හැකියාව වැඩි දියුණු කරනවා.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *